Spar mange timer på at slå græs med en robotplæneklipper

31 December 2020
Lotte Hindsberg

I løbet af en sommersæson bruger haveejere med en græsplæne i snit 39 timer på at slå græs og vedligeholde plæneklipperen. Det er tid der sagtens kunne bruges på andre projekter i eller omkring huset. Det kan også være tid man kunne bruge sammen med familien og gode venner.

Det er muligt hvis man har en robotplæneklipper. Når først den er indkøbt og kanterne er sat ned skal du i princippet ikke længere bruge tid på din græsplæne. Altså ud over at sidde og nyde den. Det er vigtigt at være omhyggelig med kanterne, da den fortæller robotplæneklipperen, hvilke områder der skal klippes og hvilke lige så vigtigt, som ikke skal. Det er ikke særligt sjovt at komme hjem til et staudebed, som kun er 2 mm højt.

Du kan læse mere om plæneklippere her https://husblog.dk/almindelig-plaeneklipper-eller-robotplaeneklipper-hvad-skal-du-vaelge/.

Græsset vil stortrives

En anden stor fordel ved at anskaffe sig en robotplæneklipper, er at din græsplæne vil elske dig for, at du har udskiftet den traditionelle plæneklipper ud med en robotplæneklipper. Den stor trives ved de hyppige slåninger og det afklippet græs, som vi ellers samler sammen og smider ud fungere i stedet for som naturgødning.

På de fleste græsplæner kæmper græsset om pladsen med mos og kløver og hvor græsset trives ved at blive slået, er mos og kløver knap så begejstret og vil dø hvilke giver græsset bedre betingelser.

Din robotplæneklipper, når først den er installeret, vil selv vurdere, hvornår det er tid til at køre tilbage til opladeren og blive opladet. Det samme gør sig gældende, hvis robotplæneklipperen vurderer at det regner for voldsomt til, at det er muligt at slå græsset.

Robotplæneklipperen bliver opladet ved hjælp af solceller. Det betyder at det er en langt mere miljøvenlig løsning sammenlignet med traditionelle plæneklippere, der enten bruger el eller benzin. Med mindre den er manuel.

Flere Nyheder