Maling af træværk

23 February 2020
Lotte Hindsberg
Maling af træværk

Hvis du har en træterrasse eller et sommerhus i træ, er det nødvendigt at vedligeholde det med jævne mellemrum ellers vil det hurtig rådne og skulle udskiftes. 

Maling af træværk er ikke svært og det er noget du enten selv kan gøre eller du kan få en maler til det. Det vigtige er at du inden du maler sikre dig, at træet er rent.

Maling af træhus

Har du et sommerhus eller en kolonihave og du har planer om at male det. Enten i samme farve eller i en ny farve, kan du med fordel starte med at sandblæse huset. Dermed få du den gamle maling, samt andre former for snavs af og træet står pænt og rent. Husk at bruge små sandkorn, da du ellers risikere at træet flosser. Der skal være en periode imellem en sandblæsning og maling så træet kan nå at tørre. Er træet ikke tørt, risikere du at det rådner, fordi det har været for fugtigt. 

Maling af træterrasse

Ønsker du at give din træterrasse en gang maling, er det en god ide at sætte tid af sidst på sommeren. Det skal være inden at efteråret går i gang og der falder blade ned. Samtidig er træet tørt efter sommeren og det er derfor et godt tidspunkt at male det på. Start med at gennemgå terrassen og udskift evt. planker, der er ødelagte. Det samme gælder søm og skruer. Vask derefter terrassen grundigt så gammel maling, grønne alger samt skidt og snavs forsvinder. Derefter skal terrassen lige have tid til at tørre, inden den bliver malet. Når du maler træværket, skal du søger for at træet bliver mættet. Det må ikke sejle i maling, men det skal heller ikke forsvinde med det samme. Så hellere give terrassen en ekstra gang. Vær ekstra omhyggelig i kanterne og sikre at de får en ekstra omgang. 

Flere Nyheder