Hvor længe kan man blive ved med at være en dygtig tekstforfatter?

12 April 2021
Anders Lundtang Hansen

Som sådan er der ingen udløbstid for en tekstforfatter.

Så længe man stadig kan finde ud af at skrive, at man kan sin grammatik, følger med i den udvikling; ved, hvordan man skriver forskellige tekster til diverse platforme; man har begge arme, kan skrive, overholde deadlines og så videre.

Alt dette kender man jo nok til, så det er mere med, om man gider at følge med i udviklingen med teknologien, såsom at skrive tekster til nettet – hvor langt det meste foregår – eller om man sakker bagud på den front.

Dog skal man nok heller ikke regne med, at der er mange fastansættelser til en tekstforfatter, når man kommer op i alderen, så derfor skal man nok indstille sig på, at man bliver nødt til at arbejde freelance på den front.

Men det er jo ikke som at arbejde jord- og betonarbejder, hvor man hurtigt bliver nedslidt, desuden er jobbet som tekstforfatter ofte noget, som man er gået efter at blive bogligt klog til, mens en del af folkene i førstnævnte gruppe mest ender der, fordi de ikke kunne blive til andet.

Du kan være en dygtig tekstforfatter, til du falder død om

Du kan så spørge dig selv om, hvorvidt det kan betale sig for dig at skrive så meget, hvis du ikke er afhængig af indkomsten længere, og du er gået på pension.

Eventuelt kan du skrive noget mere passions-orienteret end af nød, og måske få skrevet på den bog, de digte eller andet, som du ellers ikke havde tid til tidligere.

Men selv hvis kroppen begynder at svigte dig, så er der også mulighed for tale til tekst-programmer, som du så kan begynde at bruge.

Begynder hovedet så dog at svigte dig, så må du nok træde fra sådan en tjans her – men det ville alle andre arbejdende folk så nok også.

Flere Nyheder