Hvad laver en boligadvokat?

04 March 2020
Lotte Hindsberg
Hvad laver en boligadvokat?

En boligadvokat arbejder som navnet hentyder med det juridiske omkring bolighandler. Hvis du skal sælge eller købe en bolig kan du med fordel kontakte en boligadvokat. Skal du sælge, kan boligadvokaten hjælpe dig med at finde den bedste løsning, så du får solgt din lejlighed så hurtigt og billigt som muligt, samtidig med at du får den ønskede pris.

Skal du købe en bolig kan du også med fordel kontakte en boligadvokat og få hjælp fra du kigger på bolig til handlen er afsluttet og du har fået skødet tinglyst. 

Køb af bolig

Især når du skal købe bolig kan der være mange penge og fordele ved at have en boligadvokat med i processen. Udover den juridiske ekspertise når det kommer til bolighandler f.eks. at udfærdige et skøde og sikre at det bliver korrekt tinglyst har han også erfaring med at sikre at der er lavet de nødvendige tilstandsrapporter og kan gennemgå dem og dermed sikre at der ikke er overraskelser. 

En boligadvokat har også et godt kendskab til lokalplaner og andre forhold som et er godt at vide inden man siger ja til at købe en bolig i området. Det ville jo være lidt ærgerligt at finde ud af at der skal laves en motorvej i din baghave efter du har underskrevet købsaftalen. 

Du kan også med fordel gøre brug af boligadvokaten, når det kommer til selve forhandlingen af prisen og andre forhold. En boligadvokat er en dreven forhandler og er samtidig ikke forelsket i boligen, så det er langt nemmere for ham at forhandle på dine vegne. Både prisen, men også hvornår boligen bliver overdraget og andre praktiske detaljer som f.eks. at du kan beholde vaskemaskinen.

Når handlen er indgået laver boligadvokaten det juridiske og praktiske i forhold til overdragelse og tinglysning og sikre også at pengene bliver overdraget korrekt og til tiden.

 

Flere Nyheder