Få hjælp fra en faglært maler, når boligen skal sættes i stand

03 October 2020
Astrid Pedersen

Har du igennem længere tid gået og overvejet om ikke det var på tide at male lofter og vægge? Så bør du ikke lade det blive ved drømmen. Dine vægge bliver nemlig ikke pænere med tiden – og du vil ikke fortryde at du tog skridtet fuldt ud og lod en dygtig maler friske stuer og værelser op.

Kan jeg ikke bare selv male boligen indvendig?

Der er selvfølgelig intet som helst i vejen for at du selv giver dig i kast med malerarbejdet. Men hvis du ønsker det smukkeste og mest holdbare resultat er det en bedre idé at få fat på en dygtig maler – eller måske endda flere af slagsen. Malerarbejde kan nemlig godt gå hen og blive temmelig omfattende.

Du vil for eksempel ikke kunne nøjes med at male væggene. Når først disse står smukke og skinnende, vil du hurtigt opdage at paneler, dørkarme, vinduesrammer, døre og andet indvendigt træværk også trænger gevaldigt til en klat maling. Og så er der selvfølgelig loftet, som helt sikkert vil synes mere gult end det plejer når det står i kontrast til de nymalede vægge.

Der ud over er der et kæmpe stykke forberedende arbejde forbundet med malerarbejde. Du skal ud og købe ind i det lokale byggemarked hvor du, foruden maling, grunder og primer, også skal have fat på diverse redskaber og øvrige materialer. Det drejer sig eksempelvis om pensler og ruller, bakker og spande, malertape, pap og plast til afdækning og så diverse typer sandpapir samt spartler og spartel masse. Og så kan du roligt sætte mindst en dag af til afdækning af gulve, møbler, stik kontakter og indvendigt træværk.

Hvor finder jeg min lokale maler?

Leder du således efter en maler som kan varetage dit malerarbejde kan du med fordel kontakte din lokale afdeling af det landsdækkende malerfirma Malerkanonen via hjemmesiden Malerkanonen.dk

Flere Nyheder