Brug resin til reparation af bådens træværk

08 December 2021
Niels Geckler

advertorial

Det er skønt at sejle, men en båd kræver vedligeholdelse. Brug resin til reparationer og vedligeholdelse af træværket.

Det er fantastisk at stryge hen over bølgerne på en klar og flot dag med en god vind. Men alle, der har en sejlbåd, ved også, hvor meget vedligeholdelse det kræver.

image

Der skal både skrabes og slibes, males og lakeres. Et af de produkter, der er  velegnede til at udbedre revner og knasthuller i bådens træværk er glasklar epoxy eller resin, som det er kendt som.

Resin betyder egentlig harpiks, men i denne sammenhæng er det et plastlignende to-komponents epoxymateriale. Det er effektivt og nyttigt og samtidig let nok at blande de to komponenter og gøre klar til brug. Men det kræver god afdækning og en stabil temperatur, når man arbejder med det.

Når man arbejder med en klar epoxy/resin-lak, skal man også sørge for at overholde vejledningen, når det kommer til tørre- og hærdningstider samt tykkelsen af det lag, man smører på.

Der findes dog også en-komponents resin, men det skulle efter sigende ikke være nær så godt som to-komponent typerne. 

Resins mange anvendelseområder

Resin betyder som nævnt harpiks og det ligner den ægte vare. Selve materialet resin bruges til meget andet end reparationer af huller og revner i træværk på en båd. Det er udbredt inden for de indendørs hobbyer også.

Der er mange mennesker, der bruger det til at lave smykker af eller i forbindelse med modelbygning. Nogle resin-produkter egner sig sågar til møbelfremstilling eller kunstprojekter. Der fås mange forskellige typer af resin-lak og lignende.

Nogle af produkterne egner sig til at hælde i støbeforme, andre til at påføre en overflade som lak eller maling, der giver en hård og blank overflade. Det er længe om at tørre, men resultatet kan blive virkeligt flot, så hav tålmodighed – det er det værd.

Flere Nyheder