Beskyt den sarte hud i solen med en god creme

27 April 2021
Astrid Pedersen

Når solen sender sine første spæde stråler ned over det solhungrende folk, ryger både tøj og hæmninger. Danskerne er et folk som elsker at solbade. Men desværre kan den vinterblege huds møde med de for den helt uvante solstråler have uhensigtsmæssige følgevirkninger.

Den mest kendte af disse er de skadelige og smertefulde forbrændinger som fremkommer ved solskoldning efter længere tids ophold i solen. Og så er der det ubehagelige fænomen soleksem.

Hvad er soleksem, og hvorfor opstår det?

Der findes ikke noget endegyldigt svar på hvordan og hvorfor nogle mennesker udvikler soleksem efter blot kort tid i solen. Den mest plausible forklaring er at soleksem er en allergisk reaktion som fremkommer når huden ved kontakt med solens stråler danner kemiske forbindelser som er ukendte for kroppen og som den derfor tolker som fremmede og uvelkomne, hvorfor immun systemet aktiveres.

Så er det at huden bliver rød og hævet, og danner knopper eller blærer samtidig med at den svider og klør ganske som var der tale om kontakt allergi. Lige som det er tilfældet med kontakt allergi bør du ikke udsætte huden for større mængder af allergenet når den først er slået ud. Og det betyder at du skal beskytte den ramte hud mod solen i mange dage – helt op til en uge eller mere – når du har soleksem.

Er soleksem farligt?

Der er ikke noget der tyder på en højere forekomst af hudkræft hos personer med tendens til udvikling af soleksem. Når det så er sagt, er der her tale om en meget ubehagelig og generende tilstand.

Du bør derfor sørge for at huden får de nærings stoffer den skal bruge for at holde sig fugtmættet og dermed kan bygge sig selv op igen efter et soleksem udbrud. Og her kan du med fordel vælge Vitacreme B12 – læs mere på vitacreme.dk.

Flere Nyheder